اولین مدل تجاری رایانه قابل حمل با نام "اوزبورن- 1" سی سال قبل در آوریل 1981، سه ماه قبل از عرضه اولین رایانه شخصی رومیزی دنیا متولد شد.
به گزارش مهر، از 17 مارس لوح- رایانه "آی- پد 2" محصول اپل رسما وارد بازار آمریکا شد و از 25 مارس به 25 کشور دنیا راه یافت.
امروز در عصر لوح- رایانه ها، مینی نوت بوکهای فوق نازک و تلفنهای همراه هوشمند پرقدرت، نگاه به اولین رایانه قابل دنیا می تواند خنده دار باشد. درحالی که 30 سال قبل در چنین روزهایی این رایانه قابل حمل توانست روش زندگی فناورانه دنیا را تغییر دهد.
"اوزبورن- 1" اولین مدل واقعاً تجاری یک رایانه قابل حمل بود که در آوریل 1981، سه ماه قبل از عرضه اولین رایانه شخصی رومیزی محصول "آی. بی. ام" وارد بازار شد.
"اوزبورن- 1" در "نمایشگاه رایانه کرانه غربی" در سانفرانسیسکو رونمایی و با قیمت بالای هزار و 795 دلار برای فروش عرضه شد.
حتی اگر در آنزمان این رایانه در مقوله رایانه های "قابل انتقال" (قابل حمل) قرار می گرفت اما مالک آن باید از قدرت فیزیکی بالایی برخوردار بود تا می توانست این رایانه را با خود حمل کند.
درحقیقت "اوزبورن 1" رایانه ای به وزن 11 کیلوگرم بود (امروز یک لوح- رایانه حداکثر 600 تا 800 گرم و یک لپ تاپ بین 2 تا 3 کیلوگرم وزن دارد).
این رایانه دارای یک حافظه رم 64 کیلوبایت و یک پردازشگر Z80 بود و از سیستم عامل CP/M و پیش عاملهای PC-Dos و MS-Dos استفاده می کرد.
"وورد استار" و "سوپر کالک" که هر دو بعدها وارد تاریخ انفورماتیک شدند تنها نرم افزارهای این رایانه بودند.
این رایانه یک نمایشگر 5 اینچی (13 سانتیمتری) داشت. باوجود وزن زیاد و قیمت بالا، این رایانه قابل انتقال توانست توفیق بالایی به دست آورد و بین سالهای 1981 تا 1983 حدود 250 میلیون دلار فروش داشته باشد. اما این رایانه شهرت خود را به خاطر "اثر اوزبورن" به دست آورد.
رونمایی زودهنگام "اثر اوزبورن" که جانشین پرقدرت تر و ارزانتر "اوزبورن- 1" بود موجب شد که فروش این رایانه به شدت کاهش یابد. به این ترتیب شرکت تولیدکننده تصمیم گرفت در سال 1983 عرضه "اوزبورن- 1" را متوقف کند.
پس از عرضه اوزبورن- 1، از این محصول به سرعت تقلید شد و به این ترتیب مدلهای دیگر پیشرفته تری وارد بازار رقابت با این رایانه شدند. به طوریکه چهار سال بعد، یعنی در سال 1985 شرکت ژاپنی توشیبا اولین لپ تاپ واقعی تاریخ را با عنوان T1100 عرضه و برای اولین بار آن را در نمایشگاه "سبیت" هانفور آلمان رونمایی کرد.
یکسال پس از عرضه T1100، شرکت "آی. بی. ام" رایانه قابل حملی با عنوان Convertible را عرضه کرد. وزن این رایانه نصف وزن "اوزبورن- 1" و حدود 5.5 کیلوگرم بود و یک صفحه نمایشگر بزرگتر داشت. همچنین حافظه رم آن به 512 کیلوبایت افزایش یافته بود.
از آن پس، رایانه های قابل حمل با کاهش وزن و بزرگتر شدن صفحه نمایشگر به رشد خود ادامه دادند و از سال 1991 از استاندارد نمایشگرهای رنگی استفاده کردند.
حدود سال 2000 لپ تاپهای Desktop Replacement عرضه شدند. Desktop Replacement ها گروهی از رایانه های قابل حمل با نمایشگر بزرگ بودند که می توانستند قابل رقابت با رایانه های رومیزی باشند.
از آغاز هزاره سوم، فروش رایانه های قابل حمل از فروش رایانه های شخصی رومیزی بیشتر شد، اما مسیر مینیاتوری سازی "قابل حملها" هرگز به پایان نرسید. به طوریکه اول "ساب نوت بوکها" با وزن بین 800 گرم تا 2 کیلوگرم و در نیمه دهه گذشته "نت بوکها" (مینی نوت بوکها) با وزن بین 800 گرم تا 1.2 کیلوگرم عرضه شدند.
سرانجام در آخرین سال دهه گذشته، "آی- پد" به بازار انفورماتیک راه یافت. این لوح- رایانه اپل توانست پس از سالها مفهوم جدیدی را از رایانه های قابل حمل ارائه کند.
درپی موفقیت فروش "آی- پد"، بسیاری از غولهای سخت افزاری دنیا با عرضه محصولات مشابه و با هدف رقابت با این "تبلت" بازار جدیدی به نام "رسانه- تبلتها" را به وجود آوردند.
در این راستا، شرکت استیو جابز نیز تصمیم گرفت از 17 مارس 2011 نسخه شماره دو این لوح- رایانه را با عنوان "آی- پد 2" عرضه کند.
پس از فروش موفق "آی- پد" بسیاری از تحلیلگران شروع به حرف زدن درباره یک "دنیای پسا- رایانه شخصی" کردند.
به طوریکه در پایان سال 2010 یک تحلیلگر گارتنر در این خصوص توضیح داد: "رسانه- تبلتها به طور حتم وارد رقابت با بازار مصرفی شده اند و تاثیرات مثبت خود را بر بازار رایانه برجای گذاشت اند."
ویژگیهای سخت افزاری "اوزبورن- 1"
فلاپی دیسک یک طرفه و با تراکم واحد 5.25 اینچی
"سی. پی. یو" Z80 چهار مگاهرتزی
حافظه رم 64 کیلوبایتی
صفحه کلید 69 کلیدی
نمایشگر تک رنگ 5 اینچی 128 در 32 پیکسل
پورت موازی IEEE-488
پورت RS-232 برای اتصالات مودم خارجی و یا چاپگر
تاریخچه تکامل رایانه های قابل حمل
طی دو روز گذشته خبرهای زیادی از گوگل شنیده ایم. یکی از آنها لپ تاپ گوگل به همراه سیستم عامل کروم بوده است. اما خوب است کمی بیشتر در مورد سیستم گوگل بدانیم. برخی تصور می کنند با یک مرورگر پیشرفته روبرو هستند. اما بیایید کمی شفاف تر صحبت کنیم. جنگ اول به از صلح آخر است. مروگر کروم را با سیستم عامل کروم اشتباه نکنید. اینها دو چیز متفاوت هستند. مرورگر کروم ابزاری برای وبگردی است که با سرعت بالا و امنیت خوب کاربران حرفه ای زیادی را به سوی خودش جلب کرده است. اما سیستم عامل کروم موضوع اصلی این مطلب و یک سیستم عامل ( مانند ویندوز / لینوکس و... ) است. البته روی سیستم عامل کروم هم مرورگر کروم به عنوان ابزاری برای دیدن صفحات وب وجود دارد اما نباید این دو را با هم یکی فرض کنید. نام هر دو کروم است اما یکی سیستم عامل است و دیگری مرورگر.
سیستم عامل کروم با سیستم عامل های فعلی تفاوت های بنیادینی دارد. چه در طراحی اش و چه در تجربه ای که در کار کردن با آن خواهید داشت. در تصویر پایین می توانید به تفاوت های ساختاری کروم با بقیه سیستم عامل ها نگاهی بیاندازید.
با گسترش روز افزون اینترنت و بالارفتن سرعت دسترسی روز به روز استفاده کاربران از اینترنت بیشتر شده و آنها کمتر سراغ نرم افزارهای سیستم عاملی میروند. به خودتان نگاه کنید. تصور کنید یک هفته اینترنت ندارید. چه کاری با کامپیوترتان انجام میدهید؟ می بینید که کاربرد سیستم عامل شما و نرم افزارهایش در مقایسه با چند سال قبل بسیار کمتر شده است و حالا اغلب کارها را در اینترنت انجام میدهید.
شما در اینترنت با دوستانتان ارتباط برقرار می کنید. مطالب جدید یاد میگیرید و از نرم افزارهای مبتنی بر وب استفاده می کنید. ممکن است جزو کسانی باشید که هم اکنون استفاده از Google Docs را به استفاده از مجموعه آفیس مایکروسافت ترجیح می دهند و به جای نگهداری فایل ها در پوشه My Documents از دراپ باکس استفاده می کنند. دنیا در حال حرکت به این سو است.
به سرعت خط اینترنت خودتان در ایران نگاه نکنید. یکی از دلایلی که ما کاربران ایرانی کمتر سراغ نرم افزارهای مبتنی بر وب رفته ایم عدم دسترسی به اینترنت مناسب بوده است. اگر به اینترنت درست و حسابی دسترسی داشتید آن وقت معنی این سیستم عامل به طور کامل برایتان عوض میشد. اما این دلیل نمیشود که در موردش چیزی ندانید و امتحانش نکنید.
سیستم عامل کروم نگاهی به آینده است و آمده که همه چیز را تحت وب نگهداری کند. با نصب آن مفهوم نرم افزارها عوض میشود. تمام برنامه های روی کروم نرم افزارهای تحت وب هستند. و اطلاعات شما در حساب کاربری تان در گوگل نگهداری میشود. بنابراین می توانید از پشت هر کامپیوتری به سیستم عامل خودتان وارد شوید و تمام نرم افزارها، اطلاعات و تنظمیات خودتان را داشته باشید.
از طرف دیگر چون این سیستم عامل برای وب بهینه سازی شده می توانید انتظار سرعت بهتری هنگام کار داشته باشید. مرورگر کروم روی سیستم عامل کروم سرعت بالاتری نسبت به مرورگر شما روی سیستم عامل ویندوز خواهد داشت. یک بار دیگر عکس معماری سیستم عامل را نگاه کنید، در سیستم عامل جدید ابزارهای وب دسترسی مستقیم تری به سخت افزارها دارند.
حالا بیایید با هم ببینیم که در کروم باید منتظر چه تجربیات جدیدی باشیم؟ ادامه مطلب را از دست ندهید.
نصب بسیار سریع: در این سیستم عامل تقریبا تمام کارهای شما در وب انجام میشود. در دمویی که گوگل دیروز نشان داد برای نصب این سیستم عامل روی کامپیوتر تنها چهار مرحله سریع نیاز است. شما به اکانت گوگل تان وارد می شوید، ارتباط اینترنتی را برقرار می کنید، یک عکس از خوتان میگیرید(یا در صورت تمایل نمی گیرید) و کار با سیستم عامل را شروع می کنید. به همین راحتی.
ارتباط از پیش اماده با اپراتور موبایل: خوب است بدانید برای کار با سیستم عامل کروم لازم نیست همیشه آنلاین باشید. تقریبا تمام اپلیکیشن های شما قادر اند به صورت افلاین هم کار کنند و هنگام اتصال مجدد به اینترنت اطلاعات جدید را به روز رسانی می کنند. اما این سیستم عامل امکان ارتباط با اپراتورهای موبایل نسل سوم را هم دارا است تا تقریبا همه جا اینترنت داشته باشید. (باز هم نه در ایران)
چند کاربر برای یک سیستم عامل: یکی از مشکلات سیستم عامل ها مشکلات امنیتی و دردسرهایی است که استفاده چند کاربره به همراه دارد. در کروم به راحتی می توانید به دوستتان اجازه دهید از کامیپوتر شما استفاده کند. هر کسی با اکانت خودش به سیستم عامل وارد میشود و دردسرهای قبلی وجود ندارد. بهتر از آن می توانید حالت کاربر مهمان را فعال کنید در چنین حالتی مرورگر مهمان به صورت Incognito اجرا میشود و هیچ اطلاعاتی از او روی کامپیوتر شما ذخیره نمیشود.
امنیت ساده و اپدیت سریع: سیستم عامل کروم برگ های برنده زیادی دارد و در بخش امنیت هم مشکلات زیادی را حل کرده است. اطلاعات شما به صورت رمزنگاری شده روی کامیپوتر ذخیره می شود. پلاگین ها به صورت Sand?-?Box اجرا میشوند تا نتوانند نرم افزارهای دیگر را آلوده کنند، این سیستم عامل به گونه ای طراحی شده که تمام تغییرات روی کامپیوتر را در سطح سخت افزاری زیر نظر بگیرد. یک پشتیبان از تمام تنظیمات کاربر به صورت خودکار تهیه و نگهداری میشود و کروم با بروز هر تغییری به شما هشدار میدهد. از طرف دیگر چون سیستم عامل و نرم افزارهایش مبتنی بر وب هستند نیازی به نگرانی جهت اپدیت های سریع امنیتی ندارید چون نرم افزارها خود به خود و در لحظه به روز می شوند. فروشگاه تحت وب کروم هم به شما کمک می کند تا امن ترین انتخاب ها را داشته باشید.
Citrix Receiver : گوگل با شرکت Citrix یک قرارداد همکاری امضا کرده تا نرم افزارهایی که برای سیستم عامل های فعلی وجود دارند را تبدیل به سرویس های کروم بکند. این نرم افزار به کاربران اجازه میدهد نرم افزارهای سیستم عاملی فعلی مانند اکسل مایکروسافت را روی سیستم عامل کروم بیاورند. گوگل و شرکت سیتریکس تلاش می کنند با این کار سرعت رشد این سیستم عامل را افزایش دهند.
سرعت بالای سیستم عامل: یک کامپیوتر جدید با یک سیستم عامل تازه خریده اید و از سرعت اش خوشحالید. اما همه می دانیم سرعت سیستم عامل با گذشت زمان، نصب نرم افزارهای مختلف و اضافه کردن حجم زیادی فایل، کند می شود و به جایی میرسد که حسابی اعصاب ما را به هم میریزد. این هم یکی از جاهایی است که کروم حرف زیادی برای گفتن دارد. به طور کلی این سیستم عامل بسیار سریع است. اما خبر بهتر این است که گوگل میگوید سیستم عامل اش با گذشت زمان به جای کند شدن سریع تر هم میشود. چون بیشتر تعاملات مبتنی بر وب است شاهد کندی نخواهید بود و گوگل هم می گوید به روز رسانی های سیستم عامل که هر چند هفته یک بار انجام میشود باعث افزایش سرعت میشود.
کروم هرچند هنوز در قدم های اول است اما اگر یک محاسبه بکنید متوجه میشوید که پتانسیل فوق العاده ای برای تبدیل شدن به یک سیستم عامل فراگیر دارد. هر چند حتما فهمیده اید در حال حاضر برای لذت بردن از این سیستم عامل که شاید آینده تمام سیستم عامل ها باشد نیاز به اینترنت پرسرعت (واقعی) و نسل های جدید شبکه های تلفن همراه دارید که هیچ کدام اش فعلا در ایران فراهم نیست. سرعت پیشرفت جهان بسیار زیاد است. تا به حال در اینترنت عقب بوده ایم اما ممکن است تا چند سال دیگر در دسترسی به سیستم عامل هم عقب باشیم. بهتر است هر چه زودتر مشکلات مان را حل کنیم.
نسل بعدی ماوسها
این
ماوس، یک قدم پیشــرفت در فنــاوری ماوسها محسوب میشود و در آن به جای
این که از سختافزار ماوس استفاده کند، از انگشتان استفاده میکند. ایده بسیار تر و تمیزی است که هم جا را روی میز کامپیوتر بازتر میکند و هم قابلیتهای چندلمسی دارد.
خواب ابدی برای زون
مایکروسافت
به تولید سختافزاری محصول Zune خود، که رقیبی برای آیپاد بود، پایان داد و
از این به بعد این محصول تنها به صورت نرمافزار در ویندوزفونها یافت
خواهد شد. دشمنان آیپاد احتمالا چندان از این موضوع خوشحال نشوند، ولی این
سرویس با کیفیت به صورت نرمافزاری در گوشیهای ویندوزی وجود خواهد داشت.
دسته سلامت
بازیهای کنسول وی (Wii) به آدمهای تنبل بهانه خوبی برای فرار از ورزش میدهد جلوی تلویزیون ایستاده و یک ذره تکان میخورید. اما
این Nunchuck کنترل است که شیوه بازی با کنسول وی را تغییر داده و با کمک
یک رطوبتسنج در بدنه آن، تشخیص میدهد آیا به اندازه کافی مشغول بودهاید
که عرق بکنید یا خیر؟
مسیریاب پرنده
این
مسیریاب از جریان باد کمک نمیگیرد تا سرعت اینترنت را بیشتر کند، اما
طراحی عجیب و غریب آنتن آن باعث میشود سرعت ارتباط بیسیم در آن افزایش
پیدا کند و تا 450 مگابیت بر ثانیه برسد.
دوربین در کول دیسک
اصلا
معلوم نیست کی ممکن است به یک دوربین دیجیتال احتیاج پیدا کنیم! در صورت
تقاضای بیشتر ما گوشیمان را بیرون میآوریم و اگر دوربین خوبی نداشته
باشیم، صحنه از دست میرود. اینجاست که Fuuvi با یک دوربین جمع و جور و 1/3
مگاپیکسلی که حافظه آن با مموری کارت تغذیه میشود، به کمک ما میآید. هر
چند با قیمت 60 دلاری آن میشود یک گوشی با همین قابلیتها و بلکه بیشتر
تهیه کرد.
لنز سهبعدی
تلویزیونهای
سهبعدی هنوز به مرحله تکامل نرسیدهاند و ایرادهای زیادی از جمله اجبار
به استفاده از عینک به آنها وارد است. توشیبا حالا یک بار دیگر داستانهای
علمی ـ تخیلی را منبع کار خود قرار داده و این بار به جای تولید تلویزیون،
یک عینک کوچک چشمی روانه بازار کرده است که قابل حمل است و خاصیت
تحرکپذیری بالایی دارد.
کارتریج دیجیتال
شاید
عکس گرفتن با دوربینهای نگاتیو امروزه به یک خاطره نسبتا محو تبدیل شده
باشد، اما به این معنی نیست که دوربینهای آنالوگ قدیم (که بعضا فوقالعاده
هم هستند) گوشهای افتاده و خاک بخورند. این کارتریج، به جای نگاتیو
دوربین مینشیند و دوربینهای آنالوگ را به دوربینهای دیجیتال تبدیل
میکند.
سادگی پیچیده
گاهی
اوقات یک چیز در عین سادگی به مرز پیچیدگی میرسد. این گوشی مفهومی که
Triple Flip (3 تا) نام دارد، یکی از همین گوشیهاست. طراح این گوشی، دیو
شولتز برای ساده کردن گوشی این کار را کرده است، اما به نظر میرسد که با
یک گوشی خیلی پیچیدهتر سر و کار داریم. گوشیای که هم تاشو است، هم کیبورد
فیزیکی دارد و هم صفحهای تماما لمسی.
Language: Borland Delphi v6~7 | Server Size: (Packed) 176 KB | Release Date: 16/07/2010
Download - Mirror | Size: 1.32 MB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door C
Language: MS Visual Basic v6 | Server Size: (Packed) 53 KB | Release Date: xx/xx/2006
Download - Mirror | Size: 731 KB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door Y
Language: MS Visual Basic v6 | Server Size: (Not Packed) 1.41 MB | Release Date: xx/06/2007
Download - Mirror | Size: 8.57 MB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door X
Language: MS Visual Basic v6 | Server Size: (Packed) 26 KB | Release Date: xx/xx/2004
Download - Mirror | Size: 782 KB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door X
Language: Borland Delphi v6~7 | Server Size: (Packed) 27.1 KB | Release Date: xx/01/2001
Download - Mirror | Size: 478 KB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door U
Language: Borland Delphi v6~7 | Server Size: (Not Packed) 791 KB | Release Date: xx/06/2005
Download - Mirror | Size: 1.91 MB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door Y
Language: Borland Delphi v6~7 | Server Size: (Not Packed) 172 KB | Release Date: xx/06/2003
Download - Mirror | Size: 764 KB | Zip Password: terabit.blogfa.com > Back Door Y