سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برخی سکوت ها از پاسخ دادن رساترند . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
کاربر(2)
لینک دلخواه نویسنده

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

صفحات اختصاصی
 
sitemap
آمار و اطلاعات

بازدید امروز :683
بازدید دیروز :1219
کل بازدید :366886
تعداد کل یاداشته ها : 1567
04/2/23
8:48 ع
برنامه های مخرب تلفن های هوشمند به طور هفتگی و گاهی اوقات روزانه پدیدار می شوند. هر چند که بسیاری از کاربران هنوز تهدیدات بدافزارهای سیستم های شخصی را جدی می گیرند ولی به طور فزاینده ای باید در مورد برنامه های مخرب تلفن های همراه نگران بود.

یک بدافزار جدید در Android  به ما یاد آوری می کند تهدیدات تلفن های همراه در حال رشد هستند. پیگیری این پنج نکته ی امنیتی ساده برای محافظت تلفن های هوشمند و تلفن های همراه از برنامه های مخرب مفید هستند. برنامه های مخرب  Android به دنبال دسترسی کامل به تلفن هستند.
یک برنامه  بدافزار جدید ساخته شده است که دستگاه های  Android  را هدف قرار داده است و این بسیار وحشت انگیز است.
این برنامه  مکالمه ی تلفنی کاربران را ضبط می کند و آن ها را از راه دور بر روی سرور بارگزاری می کند.
برنامه های مخرب تلفن های هوشمند به طور هفتگی و گاهی اوقات روزانه پدیدار می شوند. هر چند که  بسیاری از کاربران هنوز تهدیدات بدافزارهای سیستم های شخصی را جدی می گیرند ولی به طور فزاینده ای باید در مورد برنامه های مخرب تلفن های همراه نگران بود.
یک نکته جدی که وجود دارد این است که کلاهبرداران اینترنتی متوجه این موضوع شده اند که تلفن های همراه برخلاف رایانه های شخصی امنیت خوبی ندارند. بنابراین در استفاده از این وسیله باید بسیار دقت کرد.
علاوه بر برنامه های مخرب راه های دیگری وجود دارد که دستگاه های تلفن های همراه می توانند امنیت اطلاعات خود را در معرض خطر قرار دهند. "کاربران تلفن های هوشمند حقیقتا باید نگران باشند و یا حداقل طرز فکر امنیتی آگاهانه ای برای زمانی که تلفن های همراهشان به بدافزار آلوده شد داشته باشند. یک نگرانی بزرگتر از برنامه های مخرب پیش روی کاربران تلفن های همراه است  آن هم به سرقت بردن دستگاه تلفن است."
درست مانند تلفنی که با برنامه های مخرب آلوده شده باشد اگر تلفنی گم شد سارق یا شخص یابنده  می تواند به تماس های شخصی، پست های الکترونیکی ... و همچنین حساب های شبکه ی اجتماعی و منابع بانکی  دسترسی پیدا کند.
خوشبختانه برخی از گام های ساده ای هستند که هر کس می تواند برای محافظت تلفنش از بدافزارهای در حال رشد و تهدیدات مداوم دستگاه های نا امن از آنها استفاده کند. در اینجا شما با 5 راه آسان برای ایمن سازی دستگاهتان آشنا می شوید:
1- قفل کردن  گوشی تلفنتان
گام اول قرار دادن یک رمز بر روی  گوشی های تلفن است.  در واقع تنها گام برای زمانی است که گوشی تلفن به سرقت برده می شود.
2- فقط از برنامه های شناخته شده استفاده کنید.
مهمترین عامل امنیتی که کاربران Android باید به آن توجه داشته باشند:" کاربران Android می توانند برنامه ها را از سایت های دیگر دانلود کنند در حالی که کاربران iPhone  تنها از برنامه های سایت خودشان می تواند دانلود کنند. پس از اهمیت ویژه ای برخوردار است که دانلود برنامه ها از منابعی  شناخته  شده باشد که  امنیت خوبی  داشته باشند.
" برای نصب یا دانلود برنامه ها تنها از نرم افزارهایی استفاده کنید که به خوبی شناخته شده باشند و قانونی باشند."
دستگاه Android را برای جلوگیری از بارگزاری برنامه هایی غیر از برنامه های منبع خود Android تنظیم کنید.
3- هر برنامه ای را که دانلود می کنید به دقت بررسی کنید.
صرف نظر از اینکه برنامه رایگان است  یا  هزینه ی آن پرداخت شده است  هر دانلود یک تهدید بالقوه برای امنیت گوشی هایتان است. قبل از دانلود هر برنامه در دستگاهتان در لیست بازار آن را به دقت مورد بررسی قرار دهید.
بررسی مزایای فناوری اتوماسیون
"به نام تولید کننده ی برنامه توجه کنید." برنامه ای ممکن است قانونی به نظر بیاید  اما با نام  تولید کننده ی دیگری باشد دور چنین برنامه هایی را خط قرمز بکشید.
رتبه ی برنامه ها  را برای  اندازه گیری خوب بودن آنها چک کنید. اگر نرم افزاری به مدت شش ماه در دسترس بوده و اخیراً هم  در دسترس  است پس آن نرم افزار امن است.
اگر نرم افزاری بخواهد  از شما اطلاعاتی را بگیرد و به منابع تلفن شما دسترسی  داشته باشد از دانلود کردن آن انصراف دهید.
4- مراقب نامه های الکترونیکی و متون غیر عادی باشید.
تلفن های هوشمند مانند رایانه های شخصی به طور روز افزون طیف وسیعی از تهدیدات نرم افزارهای مخرب را دارد. کاربران گوشی های هوشمند باید مانند کاربران رایانه های شخصی  در برابر کلاهبرداری های  فیشینگ محتاط باشند  و در برابر باز کردن هر لینک از منابع نامشخص یا مشکوک مقاومت کنند.
5- استفاده از نرم افزار امنیتی تلفن های همراه
تهدیدات توسط نرم افزارهای مخرب  تلفن همراه در حال افزایش است. چندین برنامه ی امنیتی جامع در بازار Android وجود دارد که به شناسایی و محافظت در برابر برنامه های مخرب تلفن های همراه کمک می کند.
"شرکت ها باید در نظر داشته باشند راه حل مدیریت تلفن همراه را برای اطمینان دادن به تمام دستگاه هایی که به شبکه متصل می شوند را طراحی کنند."

منبع خبر : informationweek


  
  
امروزه استفاده از ابزارهای ارتباطی سیّار مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفته در کنار استفاده از این وسایل تهدیداتی هم وجود دارد که باید از آنها دوری کرد یکی از تهدیداتی که وجود دارد شنود غیرمجاز از طریق تلفن موبایل است که به وسیله دو قطعه در این دستگاه می توان این کار را انجام داد.

امروزه استفاده از ابزارهای ارتباطی سیّار مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفته در کنار استفاده از این وسایل تهدیداتی هم وجود دارد که باید از آنها دوری کرد یکی از تهدیداتی که وجود دارد شنود غیرمجاز از طریق تلفن موبایل است که به وسیله دو قطعه در این دستگاه می توان این کار را انجام داد. یکی سیم کارت که برای ردیابی و شنود می توان از آن استفاده کرد. دومین قطعه خود گوشی تلفن همراه است که به دو طریق نصب نرم افزار شنود و یا ارسال خودکار اطلاعات را انجام می دهد.
روش های شنود غیر مجاز از طریق تلفن همراه:
1- یکی از روش‌ها شنود بعد از خاموش نمودن گوشی تلفن همراه است. اکثر مردم فکر می کنند با استفاده از این روش می توانند جلوی شنود غیرمجاز را بگیرند ولی نمی‌دانند که یکی از بهترین روش های شنود غیرمجاز همین روشی است که کاربر تلفن همراه خود را خاموش می‌نماید. به این طریق که با خاموش نمودن گوشی و خاموش شدن صفحه نمایش تلفن به صورت خودکار (البته با تنظیماتی که قبلاً توسط فرد جاسوس اطلاعاتی روی گوشی شما صورت گرفته است) شروع به شماره گیری شماره های عناصر شنود که قبلاً در حفره های نرم افزاری ثبت شده‌اند را می‌نماید و به این ترتیب به فرستنده‌ای مخفی برای شنود تبدیل می‌شود.
توجه نمایید که حتی درآوردن باتری هم موجب از بین رفتن احتمال شنود نمی‌شود چون ممکن است یک باتری دیگر و کوچکتری در مدارات گوشی تعبیه شده باشد و عمل رساندن برق و انرژی به گوشی جهت شنود را فراهم نماید.
2- تنظیم و برنامه ریزی یک شماره خاص در تلفن همراه یکی دیگر از روش های شنودغیرمجاز است. این روش به این صورت است که فرد شنود کننده با شخص مورد نظر تماس می گیرد و بدون اینکه گوشی تلفن همراه آن شخص زنگ بخورد میکروفون دهنی گوشی به طور خودکار روشن می شود و شنود صورت می گیرد. بدون اینکه شخص طعمه متوجه شود.
راههای پیشگیری از شنود توسط تلفن همراه عبارتند از:
1- جلوگیری از ورود تلفن همراه به مکان‌های حساس و مهم بخصوص جلسات
2- ایجاد اختلالات الکترونیکی در نوع آنتن دهی مناطق مهم و حساس جهت عدم برقراری ارتباط
چند هشدار برای اینکه از شنود در امان بمانید:
1- از خرید گوشی‌های دست دوم و کارکرده اجتناب نمایید.
2- در خرید گوشی تلفن همراه دقت نمایید، بعد از خرید از لحاظ حفره‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گوشی را بررسی نمایید.
3- باتری‌ تلفن همراه را بررسی نمایید که دستگاه‌های شنود جاسازی نشده باشند.
4- تماس‌های ورودی و خروجی در تلفن همراه خود و از طریق فهرست مکالماتی شرکت مخابراتی ارائه دهنده خدمات تلفن همراه خود را دائماً چک نمایید


  
  

1) ابتدا کل اطلاعاتی را که در هاردتان ذخیره نموده اید و داشتن آنها را ضروری می دانید در حافظه جانبی اعم از هارد اکسترنال (خارجی) سی دی یا فلش مموری بسته به حجم اطلاعات فوق، ذخیره نموده سپس همان حافظه های جانبی را از کامپیوتر جدا نمایید.
2) سپس کل درایوها را فرمت از نوع کند نمایید.
3) سپس یک سی دی ویندوز دارای برنامه بوت ایبل خودکار، در دستگاه قرار داده کامپیوتر را ری استارت نموده و برنامه بوت را اجرا نمایید کل درایوها را حذف نموده و از بین ببرید چون بعضی فایلهای جاسوس بین فاصله دو درایو مخفی می شوند و نرم افزارهای امنیتی نمی توانند آنها را شناسایی نمایند. سپس مجدداً پارتیشن بندی (درایو سازی) نموده و ویندوز و برنامه های کامپیوترتان را نصب نمایید.
4) پس از ساخت کانکشن اینترنت، در اولین مراجعه در اینترنت سریعاً یک نرم افزار امنیتی از یکی از سایتهای معتبر دانلود و نصب نمایید سپس نرم افزار فوق را به روز رسانی نمایید.
5) یک فلش مموری چندین گیگابایتی به کامپیوتر خود وصل نموده و من بعد هرگونه فایلی که از اینترنت دانلود می‌نمایید در آن ذخیره نمایید.
6) هنگام وارد نمودن رمز خود در سایتهای بانکی و یا مشابه (خرید اینترنتی) که از شما شماره حساب و رمزتان را میخواهند حتما از کیبورد مجازی آن سایت و یا کیبورد کامپیوترتان استفاده کنید. از ذخیره اطلاعات فوق در کامپیوتر از طریق کلیک کردن سایت مربوطه خودداری نمایید مگر آنکه نیاز باشد. در اینصورت باید به یاد داشته باشید که پس از خروج از آن سایت حتماً و سریعاً از طریق بخش اینترنت آپشن واقع در کنترل پنل کامپیوترتان رموز (و نیز نشانی سایتهای بازدید شده تان را چون برای بعضی جاسوسها اینکه شما وارد چه سایت هایی میشوید مهم است) کاملاً پاک نمایید. حتماً حتی پس از خروج از اینترنت باز همین روش را اجراء نمایید.
7) به یاد داشته باشید که بیشترین فایلهای جاسوس در سایتهای غیر اخلاقی و سایتهای خبری و سیاسی وجود دارند بنابراین باید در مراجعه با اینگونه سایت ها احتیاط نمایید.
8) اشخاص ناشناخته را عضو اد لیست (یاهو) مسنجرتان نکنید و هر ایمیلی را باز نکنید. از هر شخصی چه بصورت آنلاین و چه بصورت ایمیل و حتی سی دی، فایل قبول نکنید. همه نرم افزارهای امنیتی نمی توانند به صورت قطعی فایلهای جاسوسی را شناسایی نمایند.
9) من بعد هیچ گونه فایلی را که مایل نیستید دیگران آنرا از کامپیوترتان سرقت کنند در کامپیوترتان نگهداری نکنید چه در هارد و چه در سی دی رام کامپیوترتان. در حقیقت شما باید کامپیوترتان را خالی از هرگونه فایلی که مایل به سرقت آنها نیستید نموده و در صورتی که می خواهید محتوای سی دی را ملاحظه نمایید باید اینترنت را قطع نموده و پس از پایان کار به یاد داشته باشید که سی دی را از سیدی رام خارج نمایید.
10) هنگامی که کامپیوتر به اینترنت متصل نیست اطلاعات داخل فلش مموری که از اینترنت دانلود و ذخیره موقت نموده‌اید را در هارد اکسترنال (خارجی) سی دی رایت نموده و از کامپیوتر جدا نموده و کل فلش مموری را مجدداً فرمت نموده من بعد هنگام لزوم مشاهده محتوی فلش مموری، سی دی و هارد اکسترنال و هارد کامپیوتر دیگری، اینترنت را قطع نمایید.
11) ضمن اینکه همیشه هر فایلی را قبل از باز نمودن باید با نرم افزار امنیتی خود اسکن و ویروس یابی می نمایید حتماً اسامی فایلها و فولدرهای مهم در هارد و فلش مموریتان را هم بصورت نامشخص و منحرف کننده بگذارید مثلاً بجای واژه عکسهای من بنویسید عکسهایی از شهر تبریز.
12) چنانچه لازم است که از هارد کامپیوترتان استفاده نمایید همیشه به یاد داشته باشید اطلاعاتی را در هارد آن ذخیره نمایید که سرقت و یا دستکاری آنها برای شما دردناک نباشد. هر هفته کامپیوتر خود را بوسیله باد نیمه گرم و شدید یک سشوار و سپس یک جارو برقی غبار روبی نمایید چون بعضی غبارها دارای چیپستهای جاسوسی هستند. سعی کنید هر ماه مجدداً تمام این موارد را طی نمایید یعنی هر ماه هارد کامپیوتر خود را کاملا فرمت نموده و ویندوز را نصب نمایید. چنانچه برای شما امکان داشته باشد یک ویندوز کاملاً اصل تهیه نمایید چون بعضی از خود ویندوزها و برنامه های کامپیوتر و نیز یاهو مسنجر و امثالهم هم دارای فایل‌های جاسوسی هستند بنابراین چنانچه توانایی مالی داشته باشید مناسب است.
بطور کلی یک دستگاه کامپیوتر را مختص ورود به اینترنت نمایید و یک دستگاه دیگر مخصوص کارهای معمولی روزانه خود (کار با هارد و سی دی و فلش و ذخیره ها و تبادلهای اطلاعاتی تان). شما با اجرای این موارد امنیتی می توانید تا میزان بسیارزیادی کامپیوترتان را از دسترس هکرها و جاسوسان در امان نگهدارید


  
  
شرکت های امنیتی در مورد یک تروجان جدید که به یک فایل PDF مبدل می شود، به کاربران Mac هشدار دادند.

شرکت های امنیتی در مورد یک تروجان جدید که به یک فایل PDF مبدل می شود، به کاربران Mac هشدار دادند.
نرم افزار مخرب از تکنیکی که زمانی توسط مهاجمان ویندوز تجربه شده بود استفاده می کند.
 F_Secure گفت: ممکن است این Malware اقدام به کپی ابزارهای تکنیکی توسط نرم افزارهای مخرب ویندوز کند، که یک فایل PDF با پسوند PDF.exe و آیکن PDF را باز می کند.
این کار بر ترفندی به نام "تعمیم دوبرابر" تکیه دارد. اضافه کردن کاراکترها به .Pdf و ساختن نامی برای پنهان کردن فایل اجرایی.
نرم افزار مخرب Mac از یک فرآیند دو مرحله ای استفاده می کند، متشکل از یک نرم افزار تروجان “dropper” که عنصر دوم را دانلود می کند، یک تروجان “backdoor” که به یک سرور راه دور، تحت کنترل یک مهاجم متصل شده و از کانال های ارتباطی برای ارسال اطلاعات جمع آوری شده از Mac آلوده و دریافت فرامین هکر استفاده می کند.
از آنجایی که این نرم افزار مخرب مانند یک آسیب پذیری در Mac OS X یا هر نرم افزار دیگر عمل نمی کند، کاربران را در جهت دانلود و باز کردن یک فایل PDF به ظاهر بی خطر می فریبد.
پس از اجرا، dropper مرحله دوم را دانلود می کند و سپس یک فایل PDF به زبان چینی باز می شود. F_Secure گفت که فایل PDF یک حقه پشت پرده است به این صورت که dropper فایلی را در /tmp Folder می ریزد. سپس آن را جهت گمراه کردن کاربران باز می کند تا آن ها متوجه رخداد عملیات های دیگر نشوند.
 Both Sophos و F_Secure اشاره کردند که این نرم افزار مخرب به صورت قابل اعتماد کار نمی کند و در حال حاضر نمی تواند به سرور فرمان/کنترل متصل شود چراکه تابع کاملی ندارد.
به طور معمول نرم افزار مخرب Mac در مقایسه با آنچه کامپیوترهای تحت سیستم عامل ویندوز را مورد حمله قرار می دهد، خام است. از آنجایی که سرور کنترل/فرمان هنوز عملیاتی نیست،و ...،F_Secure گمان می کند که این نرم افزار مخرب هنوز در مرحله تست است.
اگرچه Mac OS X شامل یک آنتی ویروس ردیاب است اما هنوز نتوانسته است برای ردیابی این تروجان به روز رسانی شود. کاربران Mac امسال بزرگترین چالش در رابطه با نرم افزارهای مخرب را هنگامی که یک سری از نرم افزارهای امنیتی تقلبی به نام “scareware” آن ها تهدید کرد، پشت سر گذاشته اند.
منبع خبر: http://www.goodgearguide.com.au


  
  

کلمه CERT از ترکیب کلمات Computer Emergency Response Team به معنای گروه پاسخگویی امداد رایانه (آپا) می ­­باشد.
مقدمه
  امروزه کامپیوترها جزء لاینفک سازمان­های تجاری و دولتی شده­اند. بسیاری از دارایی­های با­­ارزش سازمان‌های دولتی و تجاری در معرض ریسک­ها و خطرات کامپیوتری هستند که بر روی خطوط اینترنت قراردارند. برای مثال اطلاعات مشتریان ممکن است در معرض خطر سرقت متخلفان قرار گیرد. گستردگی استفاده از دیتابیس‌هایی که اطلاعات افراد را نگهداری می­کنند، در معرض خطر هستند.
 اتکاء ما به اینترنت و انجام مبادلات از طریق آن دائماً در حال افزایش است. متأسفانه حملات سایبری در این محیط روز به روز در حال افزایش است و می­تواند در عرض چند دقیقه با گسترش در کل شبکه تمام شبکه را تحت تأثیر خود قرار دهد، در نتیجه نیاز به افزایش توانایی در برخورد با این حملات سایبری در میان بخش­های مختلف کاری بیش از بیش احساس می­شود.
 مرکز امداد و نجات رایانه ای چیست[CERT/CSERT]؟
 سازمان یا تیمی است که خدمات و پشتیبانی­های لازم را از یک قلمرو تعریف شده برای جلوگیری، بررسی و پاسخگویی به حوادث امنیت رایانه به عمل می­آورد.
 اهداف CERT متناسب با اهداف سازمان و جامعه قلمرو آن تعیین می­گردد. غالباً محافظت از سرمایه­های حیاتی اطلاعات به عنوان هدف بنیادین مورد قبول بوده و لذا در صورت وقوع حادثه، حداقل­کردن خرابی­ها و کنترل آن، پاسخ موثر، بازیابی اطلاعات و جلوگیری از حوادث مشابه در آینده، بعنوان اهداف اساسی مورد اجماع می‌باشد.
 CERT جهت تحقق اهداف فوق اطلاعات جامعی از حوادث، ضعف­های امنیتی و آسیب پذیری­های سامانه ها و نرم افزارهای مورد استفاده در زیر ساختهای سازمانی و جامعه قلمرو را جمع آوری می­نماید و به یک نقطه کانونی و منبعی قابل اعتماد تبدیل می­گردد. CERT بعنوان یک پایگاه مرکزی اطلاعات ، اجازه می­یابد که کلیه موارد مرتبط با امنیت را در سطح سازمان جمع آوری و ساماندهی نماید. این امر فرصتی جهت تجزیه وتحلیل و ارتباط­­ دهی کلیه وقایع که هر یک به تنهایی مرتبط به نظر نمی­رسند را فراهم آورده و نقش CERT را بعنوان یک عنصر کلیدی در حداقل­کردن تلفات و کاهش مخاطرات ارتقاء می­بخشد.
 انواع CERT
  CERT ها به روشهای مختلف دسته بندی می­شوند:
 1- بر اساس اهداف و وظایف
 2- بر اساس ساختار سازمانی
 3- بر اساس قلمرو
 گامهای مهم برای ایجاد CERT ملی
 درک و فهم دست اندرکاران از ایجاد CERT ملی و فراهم کردن محرکهای کاری برای راه­اندازی  CERT ملی.
 شناسایی کسانی که در بحث های مربوط به ایجاد تیم ملی درگیر خواهند شد، کسانی­که درگیر توسعه و ارتقایCERT ملی خواهند شد و کسانی که جز تیم تصمیمم گیری و توسعه فرایند خواهند شد.
 تهیه نقشه نیازمندیهای  CERT ملی که شامل مجموعه اطلاعات مشخص بر ساس  CERT ملی می­باشد.
 قوانینی که کارایی CERT را بهبود می­بخشد.
 اعلان عمومی درباره راه اندازی CERT ملی و در نظر گرفتن جایی که اطلاعات جانبی قابل دستیابی باشد (اعلان راجع به تیم، دلایلی برای توسعه، گزارش نیازمندی­ها).
 توسعه CERT ملی بر اساس نتایج ارزیابی
 شرکت در اقدامات مشترک اطلاعاتی و پشتیبانی برای توسعه استانداردها برای اشتراک­گذاری اطلاعات بین حوزه های نمایندگی دیگر گروه های CERT ملی
 بهبود کیفیت اقدامات CERT ملی با بهبود روشها، کارآگاه های آموزشی و کنفرانس‌های مهمی که پیرامون روند حمله و استراتژی پاسخگویی بحث می­کنند


  
  

موج جدیدی از پست­الکترونیکی های scareware در برگیرنده پست های الکترونیکی هستند که تأیید می­کنند از طرف تولید کننده طلا و جواهر مروارید به نام BoBijou هستند و در تلاش برای فریبِ گیرندگان برای باز کردن فایل ضمیمه های مخرب هستند. به گفته مشاور امنیتی مستقل Dancho Danchev، که حمله جدید را تجزیه و تحلیل می کند، موضوع پست الکترونیکی "[Successfull Order number]" می باشد و در برگیرنده یک فایل ضمیمه با نام Order_details.zip می‌باشد.مهندسین آزمایشگاه Trend نیز این هرزنامه را که شامل ضمیمه مخرب می باشد کشف کردند. بدنه پست الکترونیکی خودش را پیامی که از طرف  BoBijou یک شرکت طلا و جواهر منحصر به فرد آمده است معرفی می‌کند.این پست الکترونیکی بیان می کند که دریافت کننده می تواند خرید آنلاین کنند، جزئیات و اطلاعات تحویل در فایل پیوست می باشد.این حمله از روش شناخته شده به عنوان حمله فرهنگ لغت به منظور ایجاد یک لیست گیرنده استفاده می کند


  
  

برای پی ­بردن به اهداف سایتهای کلاهبرداری در اینترنت باید دو عامل را در نظر داشت یکی شناخت کلاهبرداران و دیگر بستر کلاهبرداری که، اینترنت می‌باشد. همیشه افراد فرصت ­طلب و سودجو برای رسیدن به اهداف نامشروع و ثروتهای بادآورده با شگردهای خاص و فریب افراد ناآگاه اقدام به اعمال کلاهبرداری می‌نمایند. برای این بزهکاران عملکردی که منجر به کسب درآمد زیاد میشود دارای اهمیت است.
 
بزهکاران حرفه‌ای با مدد پول و استفاده از ابزارهای پیشرفته به قدرتهای مافیایی تبدیل شده و روز به روز حوزه کاری خود را گسترش می‌دهند. گره خوردن گروههای مافیایی با سیاستمداران به عبارتی تعامل این دو گروه برای بقا و استمرار و تقویت قدرت وجه دیگر این عده از افراد است.
 
اما عامل دوم که اینترنت است. با گستردگی حوزه فعالیت اینترنت، بستری امن برای فعالیت کلاهبرداران فراهم می باشد. کلاهبرداران در اینترنت اهداف مختلفی را دنبال می‌کنند؛ به عبارتی کلاهبرداران اینترنتی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند:
 
گروه اول: عده‌ای در سطح حرفه‌ای با صرف هزینه‌ و بکارگیری افراد متخصص در زمینه‌های مختلف کامپیوتری با هدفهای بزرگ  اقدام به کلاهبرداری در سطح بین المللی می‌نمایند.
 
گروه دوم: کلاهبرداران به اصطلاح خرده پا هستند که برای کسب درآمد اقدام به این عمل می‌کنند.
 
گروه سوم: کسانی هستند که مشکل مالی ندارند ولی با کسب تخصصی برای تفنن، سرگرمی، ماجراجویی و پرکردن خلاءهای روانی اقدام به کلاهبرداری در اینترنت می‌کنند.
 
گروه چهارم: شرکتها، کارتلها، سازمان‌های جاسوسی هستند که برای از میدان بدرکردن رقبای تجاری و یا اختلال در ثبات اقتصادی و سیاسی یک کشور با مصرف هزینه‌های کلان دراین راستا فعالیت می‌کنند.
 
به هر حال آنچه که مهم می باشد این است که همیشه در تمامی این موارد این کاربران  اینترنت هستند که در معرض تهدید این سایتها قرار می‌گیرند.
 
راههای پیشگیری از کلاهبرداری:
 
1.کاربران در دنیای مجازی می توانند خود را با شخصیت‌ها و اسامی گونان و غیرواقعی معرفی کنند و در شبکه های اجتماعی ،چت‌روم‌ها، سایت ها و ... فعالیت کنند پس هرگز به افراد در دنیای مجازی اعتماد نکنید زیرا این امکان وجود دارد که با هویت دروغین خود را به شما معرفی کرده باشند.
 
2. از ارائه اطلاعات کارت بانکی خود حتی به افراد نزدیک خودداری کنید.
 
3. از نوشتن رمز کارت بانکی در کنار کارت بپرهیزید و کارت بانکی خود را به شخص دیگری ندهید و اگر این امر صورت گرفت در اسرع وقت نسبت به تغییر رمز کارت خود اقدام نمائید.
 
4. برای اینکه اطلاعات شخصی ما ربوده نشود یا کمتر آسیب پذیر باشد، باید اطلاعات مالی و شخصی خود را به خاطر بسپاریم و بطور مرتب آنرا را کنترل نمائیم و از آنها بدقت نگهداری کنیم.
 
5. کلاهبرداری از طریق سایت های اینترنتی توسط اتباع کشور نیجریه و سنگال و یا تحت عنوان افراد تبعه این کشورها مسبوق سابقه است.
 
6.  هرگز به ایمیل هایی با عناوین؛ شرکت در قرعه کشی، برنده شدن در مزایده یا مسابقه، خرید اقلام کم یاب، انواع کمک های مالی، مشارکت در سودهای معاملاتی مختلف و ... اطمینان نکرده و هیچ مبلغی را به حساب اشخاص خارج از کشور واریز نکنید.
 
7. فریب های اینترنتی معمولاً از یک الگوی مشابه پیروی می کنند که تماس اولیه از طریق ایمیل یا شبکه های اجتماعی انجام می شود و ابتدا از قربانیان خواسته می شود از طریق ایمیل، تلفن، فاکس و ... به این تماس پاسخ دهند و بعد از اینکه در اولین گام طعمه به دام شکارچیان افتاد، آنان سعی می کنند اعتماد قربانی را جلب کرده و در انتها به بهانه ای از او در خواست پول می کنند پس همیشه در هنگام روبرو شدن با موضوعاتی از این قبیل شباهت الگوهای کلاهبرداری اینترنتی را مدنظر قرار داده تا به دام ترفندهای آنها قرار نگیرید.
 
8. از جمله کلاهبرداری های اینترنتی، کلاهبرداری نیجریه ای است که با رتبه نخست فریب اینترنتی، همچنان پرطرفدارترین شیوه کلاهبرداری است. در این حقه به قربانی قول یک جایزه یا ارائه درصدی از پول کلانی داده می شود که قرار است آن را از کشور نیجریه خارج کنند و معمولاً ابتدا از کاربر خواسته می شود یک مبلغ اولیه برای پوشش هزینه های بانکی ارائه دهد و به محض ارسال نخستین پول، کلاهبرداران غیب می شوند، لذا در مواجهه با این نوع کلاهبرداری ها که به اشکال مختلف و مختص کشورهای آفریقایی است، هیچگونه توجهی به ترفندهای آنان نکرده و هیچ ارتباطی از طریق ایمیل یا تلفن و ... حاصل نکنید.
 
9. برای انجام انواع عملیاتهای بانکی اعم از پرداخت قبوض، پرداخت شهریه دانشگاه، انتقال وجه به حساب های دیگر، انواع خریدهای اینترنتی و ... حتی المقدور از کافی­نت استفاده نکنید و در صورتی که به اجبار از کافی‌نت جهت عملیات بانکی استفاده نمودید بلافاصله بعد از انجام عملیات فوق با مراجعه به دستگاههای خودپرداز، در بانک خود اقدام به تعویض رمز دوم کارت نمایید.
 
10. در صورتی که خودتان به هر دلیلی نتوانستید عملیات بانکی مورد نظرتان را انجام دهید و نیاز به کمک دیگران در انجام عملیات بانکی داشتید، کارت و رمز کارت خود را دراختیار افراد ذیصلاح و مطمئن قرار دهید و بعد از دریافت کارت خود سریعاً حساب خود را چک کرده و اقدام به تعویض رمز خود کنید.
 
11.  برای پرداخت ها و خریدهای اینترنتی تنها شماره روی کارت، رمز دوم، تاریخ انقضای کارت و شماره 3 یا 4 رقمی پشت کارت (cvv2) کافی است پس در صورت افشای رمز دوم کارت خود سریعاً با مراجعه به نزدیک ترین عابر بانک مربوطه اقدام به تعویض رمز دوم خود کنید.
 
12. از انتخاب رمزها و پسوردهای ساده و رند مانند تارخ تولد، شماره شناسنامه و ... جداً خودداری نمائید


  
  
در یک پژوهش گسترده بین‌المللی که صورت گرفته است معلوم شده استفاده طولانی مدت از تلفن همراه می‌تواند با بروز برخی از سرطانها ارتباط داشته باشد. افرادی که از تلفن همراه، استفاده طولانی مدت دارند نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض تومورهای مغزی قرار می گیرند.

در دنیای امروز استفاده از تلفن همراه به یک امر حیاتی تبدیل شده، به طوری که برای اغلب افراد استفاده نکردن از این وسیله دشوار و یا حتی غیرممکن بنظر می رسد بنابراین لازم است مواردی را در رابطه با استفاده صحیح از این وسیله بدانیم تا در معرض خطرات ناشی از استفاده از این وسیله ضروری قرار نگیریم. که برخی از این صدمات شامل صدمات جسمی به کاربران می شود.
در یک پژوهش گسترده بین‌المللی که صورت گرفته است معلوم شده که استفاده طولانی مدت از تلفن همراه می‌تواند با بروز برخی از سرطانها ارتباط داشته باشد. افرادی که از تلفن همراه، استفاده طولانی مدت دارند نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض تومورهای مغزی قرار می گیرند. تلفن‌های همراه نیرویی را ساطع می‌کنند که به امواج فرکانس رادیویی معروف‌اند.
تحقیقات نشان داده که: امواج تلفن همراه تا 5 سانتی‌متری داخل جمجمه نفوذ می‌کند و این امواج تا عمق مغز کودکان نفوذ دارد که این مسأله سبب شده تا کودکان در معرض تومور مغزی قرار گیرند و افرادی که قبل از 20 سالگی از تلفن همراه استفاده می‌کنند 5 برابر بیشتر از بزرگسالان به تومور مغزی مبتلا می‌شوند. در حال حاضر که سنّ استفاده از تلفن همراه بسیار پایین آمده است باید مراقب آسیب های ناشی از استفاده این وسیله مفید بود تا به یک وسیله مضرّ تبدیل نشود.
ما هرگز نمی گوئیم اصلاً از تلفن همراه استفاده نکنید بلکه راههایی را آموزش می دهیم تا از آسیب های منتشره محفوظ بمانید.
یکی از راههای در امان ماندن از امواج صحبت کردن توسط بلندگو (speaker) یا هدفون می باشدهمچنیین دور نگاه داشتن گوشی در هنگام مکالمه از گوش از دیگر روشهای به حداقل رساندن این امواج می باشد.
توصیه می‌شود که در هنگام مکالمه، تلفن همراه را تنها زمانی که شنونده هستید به گوش نزدیک کنید. زیرا پخش پرتو در تلفن همراه به شکل قابل ملاحظه‌ای هنگام دریافت سیگنال کمتر از زمان ارسال آن است.
استفاده از هدفون های باسیم می تواند تأثیر مثبت و بسزایی داشته باشد چرا که شدت پرتو با افزایش فاصله کاهش می یابد. بنابراین در مکان های شلوغ برای شنیدن بهتر صدا چسباندن گوشی به گوش کار اشتباهی است و برای مکالمه ضروری سعی کنید از آن مکان دور شوید.
بدترین مکان برای قرار دادن تلفن همراه، جیب شلوار و یا لباستان می باشد که ما توصیه می کنیم: گوشی تلفن همراه را در کیفتان قرار دهید که این کار باعث می شود بدنتان دور از امواج ساطع شده باشد.
علاوه بر این‌ها، وقتی که بی‌حرکت هستید تلفن همراه‌تان مقدار پرتو کمتری از خود ساطع می‌کند. دلیل این اتفاق آن است که، زمانی‌ که به سرعت در حرکت هستید، مثلاً در ماشین یا قطار، تلفن همراه بایستی برای ارتباط با دکل‌های مختلف به طور دائم پرتو منتشر کند.
هر مقدار نشانگر آنتن بر روی صفحه‌ی تلفن همراه کمتر باشد، به معنای پرتو بیشتر است. چرا که هرجایی تلفن همراه‌تان سیگنال کمتری داشته باشد بدین معناست که دستگاه بایستی سخت‌تر کار کند و در نتیجه پرتو بیشتر منتشر کند.
با این اوصاف، والدینی که برای آرام کردن کودک‌شان از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند شاید بخواهند در رفتارشان تجدید نظر کنند. مغز و بافت در حال رشد کودکان در برابر پرتو تلفن‌های همراه آسیب‌پذیرتر است


  
  
برخی از مردم به خصوص والدین فکر می کنند که بازی کردن با بازی های رایانه ای برای کودکان مفید است، زیرا دارای مزایایی از قبیل: جلوگیری از بیرون رفتن، یادگیری چیزهای بد و ... می باشد.

در دنیای امروز که بازی های رایانه ای یکی از سرگرمی های پرطرفدار در کودکان تبدیل شده نیاز است که مطالب و نکاتی را در مورد این مسئله بدانیم. یکی از نکات بسیار مهمی که باید مدنظر داشت این است که بکار بردن هر وسیله ای ممکن است خطراتی را ایجاد کند.
برخی از مردم به خصوص والدین فکر می کنند که بازی کردن با بازی های رایانه ای برای کودکان مفید است، زیرا دارای مزایایی از قبیل: جلوگیری از بیرون رفتن، یادگیری چیزهای بد و ... می باشد. ما با این تصوّر که بازی های رایانه ای کاملاً برای کودکان و نوجوانان مفید هستند، به دلیل اشکالاتی که در بازی کردن بازی های رایانه ای وجود دارد مخالفیم. یکی از این مشکلات زیاده روی در انجام این بازی ها است که اغلب کودکان و نوجوانان بدون توجه به زمان به این کار می پردازند که می تواند آسیب های جدی را برای آنها بدنبال داشته باشد.
یکی از دلایل اصلی که ما با بازی های رایانه ای مخالفت می کنیم این است که کودکان غیر فعال را افزایش می دهد و مشکل بهداشتی در میان آنها بوجود می آورد. امروزه وزن زیاد و چاقی خطر قابل توجهی برای کودکان است زیرا آنها ممکن است بیش از قبل تغذیه مصرف کنند و فعالیت بدنی آنها نیز کاهش پیدا کند.
یک نقطه ضعف قابل توجهی که وجود دارد این است که کودکان مهارت های ارتباطی خود را از دست می دهند. کودکانی که با کامپیوتر بازی می کنند خیلی کم فعال تر و اجتماعی هستند، در صورتی که آنها می توانند با بسیاری از دوستان در محله خود یا در پارک بازی کنند. همچنین بازی با رایانه، توانایی آنها را برای برقراری ارتباط با افراد دیگر در آینده را کاهش می دهد.
آخرین بررسی ها نشان داده که بازی های رایانه ای می تواند خشونت کودکان را افزایش دهد، و این افراد نسبت به دیگران در گروه سنی خود استرس زا تر هستند. به عنوان مثال: یک کودکی که بازی های رایانه ای بیش از پنج ساعت در روز را انجام می داد به تدریج، نشان داد نوعی از انواع ساس و کنه، که پیشنهاد دکتر آن است که به دلیل استرس بیش از حد برای ساعت های طولانی از بازی با کامپیوتر و رایانه Banded است برای او اتفاق افتاد.
در نتیجه، توصیه می شود: بهتر است بازی های رایانه ای تا حدودی برای کودکان ممنوع شود به دلیل آن که واقعاً برای آنها مضر است، و والدین باید آنها را تشویق کنند که سرگرمی های جالب و امن دیگری برای خود پیدا کنند


  
  

امروزه استفاده از اینترنت به یک امر ضروری تبدیل شده است به طبع استفاده فراوان از اینترنت بسیاری افراد از این وسیله سوءاستفاده کرده و دست به کلاهبرداری و غیره می‌زنند. بهترین راهی که می توان از آن در امان ماند آگاهی و دانش بیشتر برای استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا است. همانطور که می‌دانیم روز به روز شمار افرادی که قربانی فریب‌های اینترنتی می شوند افزایش می یابد.
یکی از این فریب‌ها حقه نیجریه‌ای است. به عنوان اولین فریب حقّه نیجریه‌ای میان کلاهبرداران بسیار پرطرفدار است. شیوه کلاهبرداری به این صورت است که در ابتدا به قربانی قول ارائه درصدی پول یا جایزه ای داده می شود که قرار است آن را از کشور نیجریه خارج کند. ابتدا از فرد قربانی خواسته می شود که مبلغی پول را جهت انجام امور بانکی واریز نماید که بعد از واریز مبلغ کلاهبرداری صورت می گیرد و کلاهبردار غیب می شود. این کلاهبرداری از طریق مکاتبات ایمیلی اتفاق می‌افتد در اولین گام بعد از پاسخ قربانی به ایمیل رسیده تلاش می‌شود که اعتماد آن فرد جلب گردد سپس کلاهبرداری صورت می‌گیرد.
کلاهبرداری دیگری که ممکن است صورت گیرد کلاهبرداری با عنوان شرکت در قرعه‌کشی است به این صورت که کلاهبردار ایمیلی را ارسال می کند با موضوع این‌که شما در یک قرعه‌کشی برنده شده اید و از شما خواسته می شود که مبلغی را جهت پست و غیره پرداخت نمایید که دیگر روی جایزه و حتی پول خودتان را نخواهید دید.
نوع دیگری از کلاهبرداری این است که از یک کشور خارجی ایمیلی ارسال و به شما پیشنهاد پروژه‌ای که پول خوبی هم دست شما را می‌گیرد می‌شود که البته این پروژه باید در منزل انجام شود! با جلب اعتماد از مشتری خواسته می شود که اطلاعات حساب بانکی خود را جهت واریز نمودن حقوق و دست‌مزد ارائه دهد سپس کلاهبرداران از حساب آن فرد قربانی برای ذخیره مبالغ واریزی از کلاهبرداری‌های دیگرشان استفاده می کنند و او را ناخواسته شریک جرم خود می‌کنند. این کلاهبرداران طوری جلب اعتماد می‌نمایند که گویی همین امروز پروژه انجام شده و قصد دارند مبلغ دست‌مزد را به حساب واریز کنند! این پیشنهادها به ظاهر واقعی ولی در اصل بسیار فریبنده هستند پس باید بسیار دقت نمود که به دام چنین خطراتی نیفتاد


  
  
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >